Megrendelőink igényei szerint lehetőség van anyagminták laboratóriumi vizsgálatára, szennyezettség-mérésre, és helyszíni radiológiai mérések elvégzésére.

Laboratóriumi vizsgálataink során a megfelelő minta előkészítést követően spektroszkópiai elemzést végzünk, a kapott spektrum kiértékelésével pedig a mintában fellelhető radionuklidok minőségi és mennyiségi (aktivitás) jellemzőire következtetünk. A kapott eredményekről szakértőink jegyzőkönyvet állítanak ki, melyben ajánlásokat teszünk a vizsgált anyag felhasználhatóságáról a hatályos hazai jogszabályok és EU-s direktívák figyelembevételével. Építőanyag esetén ajánlásokat teszünk a vizsgált anyag felhasználhatóságára vonatkozóan a hatályos hazai jogszabályok és EU-s direktívák figyelembevételével.

Amennyiben pusztán a vizsgálandó minták, használati tárgyak felületi szennyezettségének meghatározása a cél, lehetőség van hiteles kézi műszerrel történő mérésre, roncsolásmentes eljárással, mely során kizárólag a behozott anyagok felületén végzünk gamma dózisteljesítmény, alfa és béta felületi szennyezettség, valamint összegzett alfa, béta, gamma beütésszám méréseket.

Lehetőség van továbbá hordozható műszerekkel helyszíni radiológiai mérések végrehajtására. Szakembereink képesek alfa-, béta felületi szennyezettség, gamma dózis- és dózisteljesítmény mérésére, valamint gamma sugárforrások gyorskeresésére.

Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, kérjük, részletesen írja le a mérési feladatot, és küldje el ajánlatkérését a gamma@gammatech.hu e-mail címre.