Beavatkozó Mentesítő Készlet (BMK) Beavatkozó Mentesítő Készlet (BMK)
Első beavatkozó csoport ön- és személyi mentesítési feladatainak végrehajtása toxikus ipari vegyületekkel, mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal szennyezett, illetve biológiai anyaggal fertőzött alkalmazási területen való feladatvégrehajtást követően.
Tovább
Gamma
 
DS-10 mentesítő  készülék DS-10 mentesítő készülék
A DS-10 rendszer egy masszív fém tartály, beleintegrált keverő egységgel, amely a mentesítő anyagok és tisztítószerek bekeverésére és autonóm módon való kijuttatására szolgál. Ezen új koncepciónak köszönhetően a DS-10 általánosan használható a különféle alkalmazási módoknál. A készülékben való bekeveréskor nagy mennyiségű mentesítő anyag vagy tisztítószer keverhető össze, emulgálható és juttatható ki. A keverék kijuttatása a tartályba integrált kézi légsűrítővel (pumpával) létrehozott nyomás eredményeként megy végbe.
Tovább
Gamma
 
Gyorsbeavatkozó mentesítő berendezés Gyorsbeavatkozó mentesítő berendezés
RIDS - gyorsbeavatkozó mentesítő berendezés egy könnyű, univerzális mentesítő rendszer, kompletten felszerelt, teherautóra vagy utánfutóra szerelhető. Két változatban kapható: RIDS 1400 G-GDS az alapváltozat, amely valamennyi modullal és tartozékaikkal egy fémkeretbe van beépítve illetve bemálházva. Ez a keret ráépíthető egy kisteherautó platójára vagy utánfutóra. RIDS 1400 GT-GDS ugyanaz a konfiguráció, mint az RIDS 1400 G, csak egy 2 tonnás utánfutóra ráépítve.
Tovább
Gamma
 
Gyorstelepítésű központ (GYTK) Gyorstelepítésű központ (GYTK)
A Gyorstelepítésű Központ egy katonai alkalmazásra tervezett ideális megoldás oda, ahol követelmény a gyors telepíthetőség, például harcálláspontok és vezetési központok, tábori posták, tábori kórházak, stb. Szabványos ISO konténer van alapul véve, amelybe 1-től 4-ig terjedő számú, – oldalanként kialakítható – rámpaajtóhoz csatlakoztatott, felfújható sátor van becsomagolva. Különböző konfigurációkat lehet képezni egyszerűen hozzákapcsolva további sátrakat, konténereket, stb. A Központ úgyszintén hozzácsatlakoztatható más gyártók sátraihoz és konténereihez, de akár járművekhez is.
Tovább
Gamma
 
Személyi mentesítő sátrak Személyi mentesítő sátrak
Az EDK személyi mentesítő sátrak a beavatkozó állomány személyi mentesítésének tábori körülmények közötti végrehajtását támogatják. Gyors telepíthetőség és üzembe helyezés biztosítja a rendszer jó alkalmazhatóságát. Ezen sátrak alapját a pneumatikus vázrendszer képezi, a sátorpalásthoz kapcsolt sátoraljzat pedig folyadékfelfogó ponyvatálcaként funkcionál. Az egyetlen kamrából álló váz el van látva felfúvató/leeresztő szeleppel, valamint túlnyomásszeleppel. Telepíthetők kompresszorral vagy sűrítettlevegős palackkal is.
Tovább
Gamma
 
Modular Field Kitchen Trailer Modular Field Kitchen Trailer
Designed for the preparation of hot meals and drinks under field conditions
Tovább
Gamma
 
PVFK-12R polgári védelmi fektetőanyag készlet PVFK-12R polgári védelmi fektetőanyag készlet
A PVFK-12R készlet rendeltetése a polgári védelmi, katasztrófavédelmi vagy menekültügyi minősített helyzetekben érintett személyek pihentetésének, illetve ideiglenes (tábori) elhelyezésének biztosítása.
Tovább
Gamma
 
RBA-70KVi vízellátó modul  RBA-70KVi vízellátó modul
A vízellátó modul rendeltetése a személyi/sebesült mentesítő rendszerek vízigényének biztosítása. A mobil kivitelű berendezés terepi körülmények között is képes hideg vizet, meleg (20 ÷ 45C) vizet és mentesítő anyaggal kevert melegvizet továbbítani és nyomáson tartani. A mentesítő anyag az átfolyási mennyiséghez képest 1% pontossággal adagolható.
Tovább
Gamma
 
Water supply module (RBA-35kVi) Water supply module (RBA-35kVi)
Water supply module (RBA-35kVi)
Tovább
Gamma
 
Sebesült Mentesítő Rendszer (SMR) Sebesült Mentesítő Rendszer (SMR)
Mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal szennyezett, illetve biológiai anyaggal fertőzött alkalmazási területről evakuált, sérült (sebesült) személyek mentesítése (a szennyeződést elszenvedett személyek egyéni védelme, valamint a szennyező anyagoknak az egészségügyi ellátó rendszer további szintjeire történő átvitelének megakadályozása érdekében).
Tovább
Gamma
 
Sebesült Mentesítő Rendszer /utánfutón/ (SMR-U) Sebesült Mentesítő Rendszer /utánfutón/ (SMR-U)
Mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal szennyezett, illetve biológiai anyaggal fertőzött alkalmazási területről evakuált, sérült (sebesült) személyek mentesítése (a szennyeződést elszenvedett személyek egyéni védelme, valamint a szennyező anyagoknak az egészségügyi ellátó rendszer további szintjeire történő átvitelének megakadályozása érdekében).
Tovább
Gamma
 
Személyi Mentesítő Felszerelés (SZMF)  Személyi Mentesítő Felszerelés (SZMF)
Mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal szennyezett, illetve biológiai anyaggal fertőzött alkalmazási területen tevékenykedett vagy onnan evakuált személyek mentesítése (a szennyezett felszereléseik és szennyezett ruházatuk levételét követően).
Tovább
Gamma
 
Személyi Mentesítő Felszerelés /utánfutón/ (SZMF-U) Személyi Mentesítő Felszerelés /utánfutón/ (SZMF-U)
Mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal szennyezett, illetve biológiai anyaggal fertőzött alkalmazási területen tevékenykedett vagy onnan evakuált személyek mentesítése (a szennyezett felszereléseik és szennyezett ruházatuk levételét követően).
Tovább
Gamma
 
Személyi Mentesítő Konténer (SZMK-1200) Személyi Mentesítő Konténer (SZMK-1200)
ABV-szennyeződést elszenvedett (mérgező harcanyagokkal, radioaktív anyagokkal, illetve biológiai anyaggal szennyezett alkalmazási területen tevékenykedett) csapatok (alegységek) állományának személyi mentesítése
Tovább
Gamma
 
Zászlóalj mentesítő berendezés (ZMB) Zászlóalj mentesítő berendezés (ZMB)
Radioaktív anyagokkal vagy mérgező harcanyagokkal szennyezett illetve biológiai harcanyagokkal fertőzött alkalmazási területen tevékenykedő zászlóalj (osztály) szintű alegységek főbb technikai eszközeinek mentesítése, valamint állományának részleges személyi mentesítése.
Tovább
Gamma
 
AMGDS 2000 Modul a GDS 2000 vegyimentesítő anyaghoz AMGDS 2000 Modul a GDS 2000 vegyimentesítő anyaghoz
Az AMGDS 2000 egy új fejlesztésű mentesítő modul a nagy hatékonyságú, nem vizes bázisú GDS 2000 mentesítő anyaghoz. A duplaszivattyús modul biztosítja a mentesítő anyag könnyű, teljesen automatikus alkalmazását, különösen a kétpálcás permetszórási módban. A beépített tömlődobra felcsévélt 15 méteres tömlővel a mentesítendő objektum könnyen elérhető, minden oldalon elvégezhető a mentesítő anyag felhordása a modul mozgatása nélkül.
Tovább
Gamma
 
COLPRO-300 ABV-védett sátor COLPRO-300 ABV-védett sátor
Az ABV védett beltérrel ellátott MPTSS katonai sátor nagyon masszív kivitelű, s korlátlan méretben bővíthető. A keresztirányú és a hosszanti összekapcsolás egyaránt könnyen elvégezhető, ezáltal maximális a rugalmasság. Számos szabványos csatlakozó áll rendelkezésre az illesztendő berendezések számára. A sátorponyva kifordítható (zöld/fehér) a különböző környezetekhez (és éghajlati körülményekhez) való alkalmazkodás céljából.
Tovább
Gamma
 
Képviselt termékeink
Elkülönítő fülke (Biosafe-300)  Elkülönítő fülke (Biosafe-300)
A Biosafe 300 elkülönítő fülke a fertőző járványokban szenvedők elkülönítésére lett tervezve, hogy biztonságos környezetet lehessen kialakítani a fülke belsejében. A nagy hatékonyságú FA 300 HS szűrőrendszer a fülke oldalfalához van integrálva, s a lehető legjobb védelmet képes biztosítani fertőzés és szennyeződés veszélye ellen. A rendszer a fülke belsejéből elszívja a szennyezett levegőt a HEPA-szűrőn keresztül, s megszűrt, tiszta levegő kerül a külső térbe.
Tovább
cbrn
 
Moduláris tábori konyha (MFK) Moduláris tábori konyha (MFK)
Korszerű konyhatechnológia Gastronorm szabványok szerint. Főzőüstök, serpenyők és tészta / hússütő modulok illeszkednek egy sorba sima ívű sarkokkal, hogy azokat nagyon könnyen lehessen tisztítani. Valamennyi sütőserpenyő kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül, és azok egymással szükség szerint kombinálhatók. Elmúltak azok az idők, amikor a tábori konyhák fő célja párolt étel biztosítása volt. Az árnyaltabb követelmények - idesorolva a közösségi étkeztetés igényeit is - olyan nagyobb fokú rugalmassággal rendelkező konyhát kívánnak meg, amely ételek bő változatosságát kínálhatja.
Tovább
represented
 
Beltéri fix telepítésű ABV védett fülke  Beltéri fix telepítésű ABV védett fülke
A Beltéri fix telepítésű ABV védett fülke egy figyelmet keltő helyiség, amely egy kihúzható védőréteget tartalmaz, s fel van szerelve ABV szűrőrendszerrel. A beépített polcok lehetőséget biztosítanak a túléléshez szükséges olyan cikkek elhelyezéséhez, mint élelem, ital, kommunikációs eszközök, bio WC, stb. A fülke többféle méretben és változatban érhető el (6-35 fő számára biztosítva védelmet). Az elektromos és telefonhálózati csatlakozók szintén integrálva vannak.
Tovább
represented
 
Moduláris Elhelyezési Rendszerek Moduláris Elhelyezési Rendszerek
Ez az egyszerű moduláris rendszer a következő elemek összeszerelésével telepíthető: galvanizált szintezhető és egymásba kapcsolható acél alapszerkezet; padlóelemek, falelemek és tetőelemek.
Tovább
represented
 
Hordozható elkülönítő fülke  Hordozható elkülönítő fülke
A Hordozható elkülönítő fülkét arra tervezték, hogy gyorsan létre lehessen hozni a külső tiszta környezettől biológiailag elszigetelt teret. Az IsoArk egy kész megoldás, hogy biológiailag szennyezett környezetben a fertőző betegek vagy anyagok elkülönítését lehetővé tevő helyiséget vagy légteret lehessen kialakítani. Az egész rendszer megfelel és könnyen teljesíti a levegő útján terjedő fertőzések izolálásával összefüggő aktuális szabványokat, beleértve a járványügyi ellenőrzés 2003 CDC irányelveit is.
Tovább
represented
 
Mentesítő ponyvatálca és mentesítő gyűrű Mentesítő ponyvatálca és mentesítő gyűrű
A személyi állomány által viselt egyéni védőeszközök, valamint felszerelési tárgyak (palackok, tartályok) mentesítése, illetve külső felületének lemosása tábori körülmények között, gyorsan és könnyen.
Tovább
represented
 
Multifunkcionális főzőkészlet (MKM) Multifunkcionális főzőkészlet (MKM)
Variálható multifunkcionális konyha. Étkeztetési kapacitása mintegy 50 fő! Ez a hordozható, rozsdamentes acél kivitelű főzőberendezés néhány percen belül a specifikus igényekhez igazítható, az éppen szükséges modulokat használva. A berendezés nagyon könnyen tisztítható, mert minden része rozsdamentes acélból készült. Nincs szükség tömítő (szigetelő) anyagra. A higiénia a legmagasabb prioritású! Moduljainak sorozata biztosítja egyrészt a konyha variálhatóságát tábori körülmények között vagy katasztrófa sújtotta területen, másrészt a képességeinek az igények szerinti bővíthetőségét.
Tovább
represented
 
NBC-filters for systems of collective protection  NBC-filters for systems of collective protection
Respirátor zrt. produces NBC filters for systems of collective protection on demand applicable for protection of vehicles, buildings. The NBC filtration units provide protection against Chemical Warfare Agents, Toxical Industrial Chemical and Materials, are fitted with high efficiency HEPA filter and activated carbon.
Tovább
represented
 
Szennyezőanyag felfogó fólia Szennyezőanyag felfogó fólia
Technikai eszközök mentesítése során az azok felületéről lecsorgó szennyezett folyadék felfogása, összegyűjtése, és a további tárolási helyre szivattyúzása. Alkalmazható még megsérült szállítótartályokból szivárgó folyadékok felfogására és ideiglenes tárolására.
Tovább
represented
 
ABV szűrő-szellőztető rendszer harcjárművekhez ABV szűrő-szellőztető rendszer harcjárművekhez
Az FA 180 VM sokoldalú, bármely páncélozott gépjárműhöz alkalmazható rendszer; egyedileg, különböző elrendezésben illeszthető. A berendezés egy nagy hatékonyságú ciklon rendszerű szűrőből áll (a nehéz porszemcsék eltávolítására), melyet további előszűrő és több ABV szűrőbetét követ. Ezek a rendszerek, amennyiben szükséges, konténerekben is alkalmazhatóak.
Tovább
represented
 
ABV szűrő-szellőztető rendszer óvóhelyekhez, objektumokhoz  ABV szűrő-szellőztető rendszer óvóhelyekhez, objektumokhoz
Az FAH 180/100 M típusú ABV szűrőrendszer masszív, erős igénybevételre tervezett, nagy teljesítményű szellőztető- és szűrőrendszer, amely tiszta levegőt juttat az óvóhelyekhez vagy más helyiségekhez békeidőszakban és a hagyományos harc során, továbbá szűrt levegőt biztosít az ABV szennyeződés körülményei között. A tisztított levegőnek a védett helyiségbe való bejuttatásával a rendszer túlnyomást alakít ki a beltérben, megakadályozva ezáltal a szennyezett levegő bejutását, valamint mentesíti a bent tartózkodókat a gázálarc vagy a védőruházat viselésétől.
Tovább
represented
 
Szállítható beltéri ABV védelmi rendszer (ITCS) Szállítható beltéri ABV védelmi rendszer (ITCS)
Az ITCS – mint nem merev falú kollektív ABV védelmi rendszer – rendeltetése a meglévő infrastruktúra (épületek, iskolák, áruházak, stb.) átalakítása vegyivédett térré viszonylag egyszerű eszközök alkalmazásával. A rendszer véd ABV-fenyegetettség vagy ABV-szennyezettség esetén világszerte Krízis Kezelési vagy fő Védelmi műveletek során olyan összeállításokban, mint vezetési pontok, pihenőkörletek vagy dandár ruházati körletek.
Tovább
represented
 
ACM-11 mobil klímaberendezés ACM-11 mobil klímaberendezés
Az ACM-11 egy hordozható klímaberendezés, mely ideiglenes vagy mobil épületek, sátrak légkondicionálását képes biztosítani. A kisméretű, könnyű eszköz alumíniumból készült, és merev acélvázba van beépítve. A rendszert úgy tervezték meg, hogy a kiszolgált téren kívül kerül elhelyezésre, s ahhoz bemeneti és visszatérő légcsatornával kapcsolódik.
Tovább
represented
 
ACM-18 mobil klímaberendezés ACM-18 mobil klímaberendezés
Az ACM-18 egy hordozható klímaberendezés, mely ideiglenes vagy mobil épületek, sátrak légkondicionálását képes biztosítani. A kisméretű, könnyű eszköz alumíniumból készült, és merev acélvázba van beépítve. A rendszert úgy tervezték meg, hogy a kiszolgált téren kívül kerül elhelyezésre, s ahhoz bemeneti és visszatérő légcsatornával kapcsolódik.
Tovább
represented
 
BX24 mentesítő anyag BX24 mentesítő anyag
BX24 mentesítő anyag
Tovább
represented
 
Kombi-gőzölő modul (CD-10) Kombi-gőzölő modul (CD-10)
A kombi-gőzölő (CD-10) egy mobil berendezés a hadsereg, valamint terepen tevékenykedő szervezetek és tábori étkeztetési szolgáltatók részére. Világújdonság: kombi-gőzölő, változtatható üzemanyagú égővel. Az újonnan kifejlesztett, folyamatos szabályozhatóságú diesel égő működtethető gázolajjal vagy kerozinnal, max. 14 kW fűtőteljesítményt biztosít.
Tovább
represented
 
EZ sátorrendszer EZ sátorrendszer
Ezek a sátrak a civil szektor (mentőszolgálat, tűzoltóság, stb.) számára tervezettek, hogy megfelelő munkateret lehessen létrehozni a bevont erők számára vagy sérültek fogadásához és kezeléséhez. Az EZ sátrak egyszerű alakzatúak, kompakt méretűek, és - anyaguknál, s kis tömegüknél fogva - könnyen kezelhetők és könnyen szállíthatók. A rendszer legfőbb előnye a megfelelő stabilitás, fém- vagy műanyag támasztóelemek nélkül is. A sátrak többsége (EZ-24, EZ-40, EZ-45) dupla-kamrás pneumatikus rendszerű amely megfelelő stabilitást biztosít kamra-sérülés esetében, ezáltal segítve a javítást is.
Tovább
represented
 
Mini Fire Stop Mini Fire Stop
Mini Fire Stop
Tovább
represented
 
Hangár sátor Hangár sátor
Nagy mobilitású Hangár-sátor F–16, Tornádó, Eurofighter és más repülőgépek számára. Telepítése 8 fővel, szerszámok nélkül kevesebb, mint 10 óra alatt. Mechanikus vagy elektromos mozgatású oromzat. Sátrak és konténerek időjárásálló tömítettséggel csatlakoztathatók a hangár sátorhoz. A palást a 8305-0253 katonai specifikációnak megfelelő, mindkét oldalán PVC-vel borított alapanyagból készül. A sátor 2,5 méteres tagokkal tetszőleges hosszúságig bővíthető.
Tovább
represented
 
HWM35C melegvizes modul HWM35C melegvizes modul
A melegvizes modul rendeltetése zuhanyzók, zuhanyzókonténerek, sátorrendszerek és mentesítő rendszerek vízigényének biztosítása. A modul egy átfolyó rendszerű vízmelegítő berendezés, amely bármilyen ivóvíz minőségű vízforrásból megtáplálható.
Tovább
represented
 
Könnyített pneumatikus sátor (LGZ-L) Könnyített pneumatikus sátor (LGZ-L)
Ideális sátor a tűzoltó, műszaki mentő és katasztrófaelhárító egységek mobil műveleteihez. Kis tömegével és (1-2 fővel) rövid telepítési idejével különösen rugalmasan alkalmazható. A sátrak egymással való összekapcsolása lehetséges.
Tovább
represented
 
Pneumatikus sátorrendszer (LGZ-PGZ) Pneumatikus sátorrendszer (LGZ-PGZ)
Ideális megoldás mobil alkalmazásokhoz, a pneumatikus sátor alkalmazható elhelyezési, elsősegély és parancsnoki sátorként. Kis méretével és tömegével és (1-2 fővel) rövid telepítési idejével kifejezetten a gyors műveletekhez tervezett ez a rendszer bármely klimatikus övezetben alkalmazható. Lehetséges több sátornak az összekapcsolása egy egész sátorrendszerré.
Tovább
represented
 
Mobil konténerkonyha (HMCK) Mobil konténerkonyha (HMCK)
A Kärcher konténerkonyha rendszerek az amerikai szárazföldi csapatok, a légierő, a vöröskereszt, a határőrség és a rendőrség számára készülnek, Szibériában éppúgy bevethetők, mint Szomáliában. Azonnali rendelkezésre állás, modern kombisütő, kettősfalú, túlnyomásos főzőmodul, nagyteljesítményű túlnyomásos sütőmodul, forradalmi égőtechnológia, nagyméretű hűtőszekrény, önálló áramellátás, egyszerű szállítás, időjárástól védett ételkiadó, higiénikus rozsdamentes kialakítás.
Tovább
represented
 
Mobil tábori mosoda (TFL-25) Mobil tábori mosoda (TFL-25)
Egy kiképzett személy képes óránként 25 kg ruhát kimosni és megszárítani a Kärcher újonnan kifejlesztett (egytengelyes utánfutón kialakított) tábori mosodájával. A TFL-25 nagyteljesítményű, biztonságos és kifejezetten a hadsereg és civil szervezetek terepen végrehajtott műveleteihez tervezett. 2 fő max. 15 perc alatt telepíti a rendszert, kiemelkedően alacsony energiaigény, a berendezés energiaellátása normál háztartási rendszerekből is biztosítható.
Tovább
represented
 
Állandóüzemű pneumatikus sátorrendszer (PGZ) 'nagy' Állandóüzemű pneumatikus sátorrendszer (PGZ) 'nagy'
Rendkívül kis tömegű, nagyon kis málházási méretek, a gyors műveletekhez ajánlott. Telepítési idő: 4 perc, folyamatos üzemű ventillátor egységgel ellátott. Időjárás hatásaitól védett, más sátortípusokhoz, konténerekhez és járművekhez való csatlakozóegységek kaphatók. Számos műveletre tervezett, pl. karbantartó, raktár, műhely, átkelőhelyi ellenőrző vagy parancsnoki jelentő sátor.
Tovább
represented
 
Szerelő sátor Szerelő sátor
A sátor mindkét hosszanti oldala el van látva 4 ablakkal, amelyek felhajtható takarólappal és szúnyoghálóval fedettek. Az egyik oldalon fűtéstömlő- és kábel-bevezetési hely van kialakítva. A sátor mindkét végén van egy félrehajtható ajtó személyek belépéséhez, amikor a járműbejárat zárva van. A sátrat cövekekhez lehet rögzíteni, és egy dróthálós konténerben lehet tárolni. A sátor 4840 mm-es részekkel hosszabbítható.
Tovább
represented
 
Előkészítő konyhakonténer (VorCon) Előkészítő konyhakonténer (VorCon)
Rendkívül mobil és mindig üzemkész. A konténer valamennyi felszerelésével és tartozékával együtt közúton, vasúton, hajón (CSC minősítésű) vagy repülőn szállítható. A helyszínre érkezést követően a legrövidebb időn belül működésre készen áll. Az étel előkészítése, hűtése vagy kiadagolása nem jelent problémát a VorCon-ban. A VorCon teljes mértékben kielégíti a Bundeswehr higiéniai követelményeit.
Tovább
represented
 
ABV-védett pneumatikus sátor (HTN-sorozat) ABV-védett pneumatikus sátor (HTN-sorozat)
Az ABV védett beltérrel ellátott, pneumatikus rendszerű katonai sátor (HTN-sorozat) gyorsan telepíthető és hasonlóan gyorsan le is bontható. A sátrak hosszanti és keresztirányban is összekapcsolhatóak, így a sátorrrendszer korlátlanul bővíthető. Ezen kívül szabványosított csatlakozó elemek is rendelkezésre állnak, amelyek segítségével pl. konténerekhez is hozzákapcsolhatók a sátrak. Mindezek biztosítják az igényeknek maximálisan megfelelő támogató rendszer kialakítását. A sátor külső merevítő fémvázzal és árnyékoló palásttal is rendelkezik.
Tovább
represented