Együttműködési lehetőség hazai partnerek/beszállítók számára KOMONDOR témában

Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel értesítjük, hogy a budapesti GAMMA Zrt és a győri Széchenyi István Egyetem konzorciuma, 2021 januárjában megkezdte a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására benyújtott, "Modulrendszerű, önvezérlésre alkalmas, távvezérelhető, könnyű páncélvédettségű félplatós terepjáró katonai és katasztrófavédelmi célú terepjáró bázisjármű és kapcsolódó cserefelépítmények fejlesztése" címmel megnyert, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00065 azonosítószámú pályázatának megvalósítását.

A KFI projekttel kapcsolatban (folyamatosan frissülő) bővebb információ a GAMMA Zrt honlapján az alábbi linken található:
http://www.gammatech.hu/?mnuGrp=mnuProducts&module=products&lang=hun&group=sajtokozlemeny&product=onjaro&menupath=sajtokozlemeny-

A fejlesztés 4 szakaszra bontható:

  • Az 1. szakasz végére megvalósításra kerül a 4x4 kerékképletű, táv vagy önvezérlésre is alkalmassá tehető bázisjármű változat környezetérzékelő szenzorrendszerekkel, helymeghatározó, kommunikációs és vezérlő eszközökkel, aktuátorokkal, amelyek segítségével a következő szakaszban kifejlesztése kerülhetnek a táv vagy önvezérléshez szükséges funkciók és berendezések.
  • A 2. munkaszakaszban az ön- és távvezérlésre alkalmas, a helyszínen teljesen élőerő nélkül is működtethető járműváltozat tervezése, prototípus tovább építése történik. Az integrációra tervezett energiaellátó rendszerek (elektromos, pneumatikus, hidraulikus), illetve szabványos csatlakozási felületek révén a jármű alkalmas lesz speciális felépítmények fogadására, azok bizonyos határokon belüli energiaellátására. Az új változatú járműre felkerülnek az első szakaszban megépített jármű segítségével kifejlesztett szenzorok és vezérlések, műszaki megoldások, offboard rendszerelemek. Elkészülnek a cserefelépítmény rendszer első minta elemei.
  • A 3. szakaszban kerül sor a speciális minta felépítmény kifejlesztésére. Olyan változatot tervezünk, amelyek kihasználja a jármű képességeiben rejlő lehetőségeket és ahol kifejezetten előnyös, hogy élőerő helyszínen történő alkalmazása nélkül lehet végrehajtani a feladatot. Így demonstrációs rendszer szinten egy CBRN felderítő képesség kerül megvalósításra. A távvezérlésre már alkalmassá tett járműhöz autonóm járműirányítási funkciókat fejlesztünk.
  • A megvalósítás utolsó szakaszában (4.) készül el a már tesztelt és bemutatókon bizonyított bemutató jármű és felépítmény, véglegesítjük a már kereskedelmi forgalomra is alkalmas járműváltozat valamint a speciális felépítmény és annak működőképes alrendszereinek terveit.

A GAMMA Zrt elkötelezett a hazai védelmi ipar fejlesztése iránt, így most is szeretne lehetőséget biztosítani más magyar cégeknek, hogy a témához kapcsolódó termékeik, megoldásaik megjelenhessenek majd a fejlesztés eredményeként létrejövő berendezéseken.

Keressük azon hazai termékek, technológiák, szolgáltatások tulajdonosait, akik úgy gondolják, hogy a témához kapcsolódó termékekkel/szolgáltatásokkal/know-how-al (továbbiakban TERMÉK) rendelkeznek. Kizárólag magyar vállalkozások vagy magánszemélyek jelentkezését várjuk, saját, rendezett jogviszonyú TERMÉKekkel.

Akit érdekel az együttműködés a fenti KFI projekthez kapcsolódóan, kérjük jelentkezzen az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNOT2Hdh9OvloFFxD6gtE_uAiK5feqOsyZQueVuDafWambEQ/viewform

A kitöltendő kérdőív főbb tartalmi elemei:
E-mail-cím;
Cég neve;
Cég honlapjának elérhetősége;
Cégvezető / tulajdonos neve;
Kapcsolattartó (aki a bemutatót is tartaná) neve;
Kapcsolattartó telefonos elérhetősége;
Projekthez kapcsolódó TERMÉK megnevezése (maximum 5 összesen);
Jellege (Termék/Know-how/Szolgáltatás);
Rövid leírása (kapcsolódás indoklása, a javasolt TERMÉK készültségi foka)
Hajlandó bemutatni a javaslatait más cégek jelenlétében?(Igen,Nem)
Megjegyzés


Határidő: 2021 február 28, 24:00.
A jelentkezések kiértékelését követően értesítést küldünk, az általunk kiválasztott TERMÉKekkel rendelkező cégeket meghívjuk majd egy munkamegbeszélésre, ahol lehetőségük lesz a konkrét projekt részletesebb megismerésére és az általuk javasolt kapcsolódó TERMÉKek bemutatására.