PVFK-12R polgári védelmi fektetőanyag készlet

PVFK-12R polgári védelmi fektetőanyag készlet

Rendeltetés:

A PVFK-12R készlet rendeltetése a polgári védelmi, katasztrófavédelmi vagy menekültügyi minősített helyzetekben érintett személyek pihentetésének, illetve ideiglenes (tábori) elhelyezésének biztosítása. A polgári védelmi fektetőanyag készlet úgy lett kialakítva, hogy az alkalmazási helyre való eljuttatásáig egy málhaegységként lehessen kezelni, szabványos konténerben vagy konténeres egységrakományként legyen tárolható, szállítható. A komplett készlet emelővillás targoncával is mozgatható, de ennek hiányában kézzel is könnyen rakodható. Az alkalmazás helyén akár kézi erővel is gördíthető, akadály esetén megbontva továbbvihető. A készlet használata nem igényel semmilyen speciális felkészülést, a védőcsomagolás felbontása után azonnal használható. Amennyiben csak rövid idejű pihentetésre van szükség, elegendő lehet az "ISOPOL" takarókat kiosztani, az ágynemű készletekkel pedig csak hosszabb tartózkodás esetén kiegészíteni.

Termékleírás:

A PVFK-12R készlet kifejlesztésénél elsődleges szempont volt egy olyan korszerű, mobil, többször felhasználható fektető készlet rendszer kialakítása amely kiválthatja az elmúlt évtizedek során alkalmazott tábori ágy, matrac, lepedő felszereléseket (azok fejlesztésének időszakához képest napjainkban már rendelkezésre álló, korszerűnek tekinthető anyagokkal és gyártástechnológiákkal). A hagyományos fémből készült tábori ágyakkal és a hozzájuk tartozó matracokkal ellentétben nem igényel gondozást, integrált matracával együtt könnyen, egyszerűen tisztítható, fertőtleníthető.

A készletünk alapját képező ágy kialakításánál messzemenően szem előtt tartottuk a stabil elhelyezés lehetőségét is biztosító egyszerű konstrukciót, a minél kisebb szállítótér igényt eredményező egymásra rakhatóságot. Az ágy alatti csak egy oldalról nyitott tér egy kellően zártnak tekinthető tárolótérként funkcionál: az alkalmazás során az egyéni felszerelés és személyes használati tárgyak (ruha, könyvek, stb.), a tárolás során pedig az egy málhaegységbe tartozó készletek kiegészítő összetevői számára. Az ágy anyaga üvegszál erősítésű ABS-PMMA műanyag lemez, a matracé PE hablemez, amely hőszigetelő, zártcellás, vegyszerálló és egyúttal kényelmes fekvést is biztosít.

Fő részei:

  • 1 db tárolókeret (rögzítő pántokkal, húzó hevederrel)
  • 18 db ágy ( integrált matraccal)
  • 36 klt ágynemű (1-1 db párnahuzat, takaró huzat, lepedő, törölköző)
  • 36 db "ISOPOL" takaró

A készlet elemeiből további - a tervezett szállítóeszközök és szállítási módok által igényelt - málhaegységek is képezhetőek. Pneumatikus sátrakhoz kiegészítő alátétlappal is rendelhető.

Csomagolás :

  • Kiegészítő cikkek csomagolása: fóliázva (takarók egyedileg, ágyneműk készletenként).
  • Gyűjtőcsomagolás: fóliázva (6 db takaró, 6 készlet ágynemű).
  • A gyűjtőcsomagolások a tárolókereten a legalsó ágy alatt kerülnek elhelyezésre, a komplett málhaegység fóliaborítással van ellátva.