Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)205 5771   Fax: (+36 1) 205 5778
Keresés   ok
Híreink


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) "Vállalati innováció ösztönzése (KMOP 1.1.4-09)" tárgyában meghirdetett pályázatára a Gamma Műszaki Zrt. által benyújtott "Terepjáró, moduláris ballisztikai védelemmel ellátott ABV-felderítõ jármű fejlesztése" című pályamű - a 2010. október 20.-i döntés alapján - támogatást nyert el.

A projekt folyamatában a Gamma Zrt. - felhasználva a kor fejlett technológiai eredményeit - megtervezi és le is gyártja az atom-, biológiai-, és vegyi szennyezések mobil felderítésére, analizálására és behatárolására alkalmas komplex rendszert, amely mind a katonai, mind a katasztrófavédelmi alkalmazási igényeknek képes megfelelni. Ez a rendszer egy magyar tervezésű és gyártású bázisjárműre kerül integrálásra.

Az ily módon létrejövõ termék a mérnöki szaktudás mobilizálásával, hazai termelõi bázison/bázisokon, magyar munkaerõ foglalkoztatásával valósul meg, s a várható hazai igényeken túl - úgy komplex rendszerként (terepjáró, moduláris ballisztikai védelemmel ellátott ABV-felderítõ jármű), mint önálló egységként (ABV-felderítõ rendszer, ballisztikai védelemmel ellátott bázis jármű) - külföldi piacokon is érdeklõdésre tarthat számot.

A Gamma Zrt. elkötelezett az iránt, hogy a fejlesztés végrehajtása során a magyar gyártó- és szolgáltató ipar szereplõit - kiemelten a magyar védelmi ipar gyártóit - összefogja és bevonja a projektbe, a hazai hozzáadott érték lehetõ legmagasabb részarányának elérése érdekében.


NFÜ
Hirdetés